• HQ Amsterdam (NL)

Best apps of 2021 build with our software

Het nieuwe jaar is eindelijk aangebroken. Zoals velen van jullie gebruik ik deze tijd om na te denken over de afgelopen 12 maanden en doelen te stellen voor de toekomst. 

 

 

Nu ik terugblik op 2021, leek me dit de perfecte gelegenheid om een aantal van mijn favoriete apps die met onze software zijn gemaakt, uit te lichten. Elke app op deze lijst had een aanzienlijke impact op de inkomsten van hun bedrijven in 2021. Lees verder om de redenen te leren waarom elke app de cut heeft gemaakt voor de Best of 2021.

Kidz Bop Live

Kidz Bop is een naam waar je waarschijnlijk al van gehoord hebt – en met goede reden. Als het nummer één muziekmerk voor kinderen heeft Kidz Bop meer dan 22,5 miljoen albums verkocht en meer dan 6,5 miljard streams wereldwijd gegenereerd. 

Slechts drie artiesten in de muziekgeschiedenis – The Beatles, Rolling Stones, en Barbra Streisand – hebben meer top tien albums verkocht dan Kidz Bop.

Voor diegenen die niet bekend zijn met het merk, het concept is heel eenvoudig. Kinderen zingen covers van populaire muziek. De liedjes, muziek video’s en albums zijn beschikbaar op alle grote streamingdiensten, waaronder Apple Music en Spotify.

Het merk Kidz Bop verkoopt niet alleen albums in recordaantallen, maar verkoopt ook wereldwijd arena’s uit voor concert tours. Deze concerten inspireerden de lancering van Kidz Bop Live, de mobiele app gemaakt met onze software.

De app geeft de Kidz Bop core fanbase een manier om 365 dagen per jaar met het merk te communiceren. Ouders kunnen informatie vinden over komende shows, concert tickets kopen, merchandise kopen, toegang krijgen tot muziek en video’s bekijken direct vanaf hun smartphone. 

Helaas werd het grootste deel van de Kidz Bop 2021 tour geannuleerd als gevolg van de pandemie. Maar dit maakte de Kidz Bop Live app alleen maar belangrijker voor het merk en haar fans.

De app maakt het gemakkelijk voor ouders en kinderen om exclusieve Kidz Bop video’s te bekijken vanaf elke locatie. Dus hoewel ze geen concerten kunnen bijwonen, kunnen ze toch elke dag plezier hebben en betrokken zijn bij de gemeenschap.

Rob Decker, directeur marketing van Kidz Bop, legt uit waarom de app het afgelopen jaar zo populair is geweest. “De meest gebruikte functie in onze app is de videosectie. Mensen zijn op zoek naar een manier om onze content te vinden en te consumeren. Terwijl fans thuis vastzitten, zijn ze op zoek naar wat entertainment.”

2022 lijkt een beter jaar te worden voor live muziek en concertreizen, wat betekent dat de Kidz Bop Live app zal helpen om het merk te laten groeien en fans nog meer te vermaken in het nieuwe jaar.

311

In het kader van de muziek zou deze lijst niet compleet zijn zonder de 311 mobiele app.

311 maakt al meer dan 30 jaar rockmuziek. Met 13 studioalbums en meer dan 8,5 miljoen verkochte platen in de VS, heeft deze band enkele van de meest herkenbare rocksongs van de afgelopen decennia gemaakt.

311 heeft een zeer loyale fanbase. Dat is waar de 311 mobiele app in het spel komt.

De app heeft alles wat je van een band mag verwachten. Fans kunnen informatie vinden over tournees, kaartjes kopen, 311 fan-gear kopen en nieuws over de bandleden bekijken. Maar in tegenstelling tot de gemiddelde muziek app, heeft 311 een van de meest actieve fan communities op dit moment.

Fans houden van de in-app message functie.

Met Pure App Builder was het implementeren van deze feature zo simpel als het installeren van een plugin uit de Pure App Builder marketplace. De rest is geschiedenis.

Fans gebruiken de message board functie dagelijks om te praten over de band en muziek. Ze bespreken shows uit het verleden, aankomende evenementen en delen hun favoriete 311 verhalen. De app is in wezen de ultieme fan-community hub geworden. App-gebruikers gebruiken deze message boards zelfs om ontmoetingen na concerten en after-parties te coördineren. 

Het is echt ongelooflijk om te zien hoe de app zich heeft ontwikkeld van iets simpels tot een must-have app voor elke 311 fan.

Amputee Walking School

De Amputee Walking School werd in 1988 opgericht door Todd Schaffhauser. Todd verloor zijn been aan botkanker toen hij slechts 15 jaar oud was. 

Maar dat weerhield hem er niet van. Als gouden medaillewinnaar op de Paralympische Spelen en wereldrecordhouder zorgde hij voor een revolutie in de manier waarop atleten kunnen lopen met een prothese. Todd’s verhaal is echt inspirerend. 

Vandaag de dag heeft de Amputee Walking School meer dan 30.000 leden, en ze helpen meer dan duizend mensen met een geamputeerd been per jaar. 

En nu is er de Amputee Walking School Mobile app. Gemaakt met onze software, is de app uitgegroeid tot een levensader voor geamputeerden en zorgverleners. 

Om de belangrijkste kenmerken samen te vatten, biedt de app:

 • Hulpbronnen voor geamputeerden en mensen die een amputatie overwegen;
 • Hulp voor mensen die worstelen met de mentale aspecten van amputaties;
 • Video’s over de opleiding van fysiotherapeuten;
 • Patiënt trainingsvideo’s;
 • Directe toegang tot de Amputee Coalition of America;
 • Wandel uitdagingen voor app gebruikers.

Ongetwijfeld de meest impactvolle functie van de app is de fysiotherapeut opleiding. De Amputee Walking School werkt rechtstreeks met ziekenhuizen, prothese bedrijven, en ambulante diensten programma’s in het hele land. Deze rol omvat de opleiding voor fysiotherapeuten die werken met nieuwe geamputeerden tijdens het revalidatieproces.

Maar een middag training is niet altijd genoeg voor een fysiotherapeut om informatie te behouden. De mobiele app lost dit probleem op door therapeuten overal directe toegang te geven tot loopvideo’s, oefeningen en technieken.

Dus wanneer een patiënt binnenkomt voor een revalidatie sessie, opent de therapeut simpelweg de app op een smartphone of tablet. Ze kunnen een video afspelen en de patiënt hoeft alleen maar de bewegingen op het scherm na te bootsen. 

Deze mobiele app heeft in zijn eentje de kloof overbrugd tussen de opleiding van fysiotherapeuten en de patiëntenzorg voor geamputeerden. De loopuitdagingen en het in-app klassement helpen de gemeenschap van geamputeerden te inspireren. Het motiveert mensen om naar buiten te gaan en te wandelen, zodat ze hun aantal stappen in de app kunnen plaatsen. 

In 2021 werd de mobiele app van de Amputee Walking School gebruikt om artsen, patiënten, opvoeders en zelfs prothese bedrijven met elkaar in contact te brengen. De sky is the limit voor deze app in 2022.

Kids Learning Tube

Kids Learning Tube is een educatief hulpmiddel voor kinderen. Het onderwijst onderwerpen door middel van geanimeerde video’s en liedjes. Met meer dan 1,25 miljoen abonnees en meer dan een miljard bekeken video’s wordt Kids Learning Tube wereldwijd door leerkrachten en ouders gebruikt als een hulpmiddel om leren leuk te maken.

De app werd aanvankelijk uit noodzaak gelanceerd. Nadat YouTube te maken kreeg met een aantal nalevingsproblemen met betrekking tot online advertenties in kindervideo’s, moest Kids Learning Tube een andere weg inslaan.

Ze kwamen bij onze software terecht en lanceerden een advertentievrij platform waar leerkrachten, ouders en kinderen toegang hadden tot alle video’s. 

De app heeft in 2021 bewezen zeer nuttig te zijn. Talloze ouders over de hele wereld bevonden zich in onbekende wateren. Door de sluiting van scholen en de onzekerheid waren ouders gedwongen hun kinderen thuis les te geven. Dit is verre van een gemakkelijke taak.

Eerst moet je je kinderen enthousiast maken om te leren. Dan nog lesmateriaal bedenken en een manier om die lessen over te brengen kan voor ouders onmogelijk lijken. 

Maar Kids Learning Tube lost al deze problemen op. 

Hoewel de app duidelijk voor kinderen is gemaakt, wordt hij gebruikt door studenten en docenten op alle niveaus. Zo schreef een student aan de Stanford University zijn scriptie over hoe hij Kids Learning Tube gebruikte om een 10 te halen voor een anatomie cursus op de universiteit. 

In dit geval was er een aanzienlijke stijging van de vraag naar educatieve mobiele apps in 2021. Ik verwacht dat die vraag in 2022 en daarna zal aanhouden.

Grief Refuge

Veel mensen over de hele wereld hebben in 2021 een verlies van een naaste geleden. 

Het verlies van een dierbare is altijd moeilijk, en iedereen gaat op een andere manier met verlies om. Maar als je eenmaal leert om te gaan met je verdriet, kan dat een groot verschil maken in je leven.

De Grief Refuge mobiele app biedt hulpmiddelen en begeleiding om de pijn te verzachten en rouw in je hoofd aan te pakken. 

Deze unieke app biedt troost en steun aan mensen die vaak op hun kwetsbaarst zijn. Het geeft hen de mogelijkheid om na te denken over hun verdriet, persoonlijke verhalen te delen, en de hele rouwproces te volgen.

Grief Refuge biedt deze ondersteunende middelen voor onderweg. Dus wanneer iemand het gevoel heeft wat extra steun nodig te hebben, is de app slechts een klik verwijderd.

De dagelijkse dagboekfunctie is een van mijn favoriete functies van deze app. Het stelt gebruikers in staat om aantekeningen te maken en gedachten te delen over hoe ze zich die dag of op dat moment voelen. App-gebruikers kunnen zelfs luisteren naar dagelijkse audio-opnames om pijn en stress te helpen verlichten.

Helaas moeten we allemaal op een bepaald moment in ons leven omgaan met verdriet. De Grief Refuge mobiele app is een manier om door onze pijn heen te komen.

Savannah Bananas

Savannah Bananas is anders dan alle honkbalteams die je ooit eerder hebt gezien. De homepage van hun website zegt het al: zij maken honkbal leuk zelfs als je niet van honkbal houdt. 

Dit unieke team gevestigd in Georgia heeft elke thuiswedstrijd uitverkocht sinds het werd opgericht in 2016, en ze hebben duizenden mensen op de wachtlijst voor wedstrijden.

De Bananas hebben aandacht gekregen in ESPN, Sports Illustrated, Good Morning America en Cosmopolitan voor zowel prestaties op het veld als buiten het veld. Hier zijn slechts een paar van de gekke capriolen die de Bananas uithalen:

 • De spelers dragen kilts in plaats van een broek;
 • Het team voert bij elke wedstrijd choreografieën uit;
 • Interviews na de wedstrijd vinden plaats onder de douche, in een ijsbad of op een andere ongebruikelijke plaats;
 • De eigenaar draagt bij elke wedstrijd een gele smoking;
 • Spelers rennen door het publiek als het team scoort.

Je snapt het idee. Het is VEEL entertainment, met een klein beetje honkbal. 

De Savannah Bananas mobiele app neemt dat plezier en de opwinding mee op reis. Fans kunnen de app gebruiken om tickets te kopen, merchandise te kopen, roosters te bekijken, te chatten met andere fans en zelfs toegang te krijgen tot tickets op de wedstrijddag. De app bevat parkeerinformatie, kaarten met eten en drinken, en digitale spelprogramma’s.

Omdat de wedstrijden altijd uitverkocht zijn, kunnen fans de app ook gebruiken om op elk gewenst moment hoogtepunten te bekijken. Deze hoogtepuntenvideo’s bevatten zowel de actie op het veld als de maffe capriolen buiten het veld.

PepTalks

PepTalks is een van mijn favoriete apps gebouwd met onze software van 2021 om twee belangrijke redenen:

 1. De app zelf is geweldig, en het is ontworpen om mensen te helpen.
 2. De maker van de app is nog meer geweldig, en ze is een DIY ondernemer die bouwde de app op haar eigen-zonder enige voorafgaande technische ervaring.

Voordat we in de app duiken, wil ik je een kort achtergrondverhaal geven over de eigenaar en maker, Lindsey Eryn Clark.

Lindsey heeft haar eigen branding studio en host ook een wekelijkse podcast voor ondernemers. In tegenstelling tot andere inhoud voor ondernemers, richt haar podcast zich meer op het hart en de ziel van het ondernemerschap. 

Uit noodzaak in haar eigen leven, begon Lindsey met het schrijven van dagelijkse PepTalks voor zichzelf. Dit waren slechts eenvoudige woorden van motivatie om haar door de dag te helpen. Toen ze zich realiseerde hoeveel impact deze woorden op haar hadden, besloot ze om ze ook met vrienden te delen. 

Toen de lijst met vrienden veranderde in een lijst met duizenden onbekenden, vond ze uiteindelijk een platform om mensen dagelijks woorden van bemoediging te sturen. 

Toen kwam de ondernemingsgeest in Lindsey naar boven. Ze wilde haar wijze woorden uitbreiden en tegelijkertijd geld verdienen aan haar inhoud. Op dat moment werd de PepTalks mobiele app gecreëerd. 

De app stelde Lindsey niet alleen in staat haar lijst uit te breiden en geld te verdienen, maar verbeterde ook de ervaring voor haar abonnees. In plaats van een sms-bericht te ontvangen, dat niet altijd werd ondersteund op verschillende apparaten, stelt de app Lindsey in staat haar abonnees te bereiken met dagelijkse push-meldingen.

Gebruikers kunnen deze instellingen aanpassen om te bepalen hoeveel meldingen ze per dag krijgen en welk type inspirerende citaten ze willen ontvangen.

Bovendien hoeven app-gebruikers niet meer elke dag tot een bepaald tijdstip te wachten om een dagelijkse peptalk te krijgen. Ze kunnen de app 24/7/365 gebruiken voor on-demand motivatie. 

Lindsey gebruikt de PepTalks mobiele app ook om haar podcast en persoonlijke merk te promoten.

In een jaar waarin zoveel mensen advies, wijze woorden en motivatie nodig hadden, was de PepTalks mobiele app er voor steun.

Samengevat

Er zijn al meer dan 10.000 apps gemaakt met onze software. Het was dan ook geen gemakkelijke opgave om deze lijst met mijn favorieten voor 2021 op te stellen. Maar elke app hierboven sprong er voor mij om minstens één of twee belangrijke redenen uit toen ik aan het reflecteren was op het jaar. 

Zoals je kunt zien, is het platform van Pure App Builders zeer veelzijdig. Individuele gebruikers, bedrijven, muzikanten en zelfs honkbalteams hebben ons platform gebruikt om iets speciaals te maken. Van video’s voor fysiotherapie training tot de verkoop van evenementen, wijze woorden en fan hubs, de Pure App Builder apps op deze lijst zijn echt uniek.

Heb jij een creatief idee voor een nieuwe app? Begin vandaag nog met het bouwen ervan en misschien sta jij volgend jaar wel in mijn lijst met top apps.

Related Post